Κοντά σε συμφωνία με Αζερμπαϊτζάν η Ελλάδα για αγορά Φυσικού Αερίου PDF Εκτύπωση
Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2013 10:06
Σήμερα αναμένεται να υπογραφούν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, οι συμφωνίες πώλησης φυσικού αερίου μεταξύ της κοινοπραξίας του κοιτάσματος Shah Deniz II και των εταιρειών που θα το φέρουν στον τελικό καταναλωτή. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο κ. Παναγιώτης Μίχαλος, γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπακού, ο κ. Μίχαλος θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Ενέργειας Natiq Aliyev, ο οποίος είναι επικεφαλής της Διακυβερνητικής Επιτροπής Ελλάδος-Αζερμπαϊτζάν, με τους Rovnag Abdullayev και Elshad Nassirov, πρόεδρο και αντιπρόεδρο της SOCAR, αντίστοιχα, καθώς και με τους επικεφαλής της κοινοπραξίας Shah Deniz II και του αγωγού TAP.

Η τελετή υπογραφής των συμφωνιών αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για την επιλογή του αγωγού TAP ως του αγωγού που θα μεταφέρει το αζερικό φυσικό αέριο στην ευρωπαϊκή αγορά. Οι συμφωνίες που υπογράφονται σήμερα καθιστούν το έργο κατασκευής του αγωγού μακροχρόνια βιώσιμο και, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες ενεργειακές εξελίξεις, συμβάλλουν στη ριζική αλλαγή του ενεργειακού τοπίου της ευρύτερης γεωγραφικής μας περιοχής.
 

 


  έως 31/07/2017

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ
ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΙΜΗΣ!


 

 
follow us on...twiiterfacebook

MecPlan
Ελ. Βενιζέλου 103
Νέα Ιωνία, 14231
Τ : 210 277 1133   

   
Copyright 2011-2024 mecplan.gr - All rights reserved. | Κατασκευή Ιστοσελίδας netikon.gr

               Με ενα click

               ► φυσικό αέριο ► φυσικό αέριο για κεντρική θέρμανση   φυσικό αέριο με επίτοιχο λέβητα  κλιματισμός με φυσικό αέριο ► φωτιστικά 
               δικαιολογητικά αίτησης φυσικού αερίου  ► Τέλη σύνδεσης φυσικού αερίου τιμή φυσικού αερίου  ► προσφορές φυσικού αερίου